10

Over Onwijs

Onwijs is een actieve innovatieve software-ontwikkelaar.

Multitouch is onze specialisatie. 

Onwijs is gespecialiseerd multitouch:

 • Conceptontwikkeling
 • Ontwikkeling van software
 • Verkoop van multitouchtafels en - schermen

 

Onze opdrachtgevers stellen het op prijs dat wij ons werkelijk in een project verdiepen en meedenken over de beste manier waarop de doelstellingen bereikt kunnen worden.

 

Voor het bereiken van uw doelstelling kan Onwijs u op verschillende manieren van dienst zijn, bijvoorbeeld door het leveren en installeren van touchtafels, touchscreens of videowall, het ontwikkelen van software , onderzoek en/of consultancy.

 

Vraag gerust informatie voor een overzicht van de producten en diensten die wij kunnen inzetten voor uw project of uw plannen voor innovatie.

 

Op deze website vindt u informatie over al onze producten en diensten. Onwijs bestaat al 20 jaar, we hebben ons in de loop der tijd gespecialiseerd in multitouch en conceptontwikkeling voor onder meer:

 • Bibliotheken
 • Het onderwijs (van basisonderwijs tot universiteiten)
 • Musea
 • Archieven
 • Zorg 

Applicaties kant en klaar...

Ons aanbod is uitgebreid. U kunt bij ons terecht voor

 • multitouchtafels
 • multitouchschermen
 • softwarepakketten
 • software op maat

 

Alle software die u vindt op deze website, is door ons team van specialisten ontwikkeld. U kunt bij ons terecht voor kant-en klare applicaties, die u binnen een dag in huis kunt hebben.

 

... of maatwerk!

Maar we kunnen ook uitgebreide, mooie, op maat gemaakte applicaties of projecten voor u ontwikkelen.

Contact

e-mail: stuur een e-mail

 

T: +31 (0) 187 66 59 95

M: +31 (0) 651 7312 51

 

Onwijs

Tramweg 13

3255 MB Oude Tonge

 

 

kvk.nr: 24255701

btw.nr: NL812200044B01

 

Facebook

Op de Facebook pagina van Onwijs staan regelmatig de laatste nieuwtjes, en veel foto's van al onze activiteiten. Iedereen kan onze Facebook pagina bezoeken, ook mensen die zelf niet op Facebook zitten:

 

www.facebook.nl/onwijs.nl

Hololens

Onwijs heeft sinds kort een Microsoft Hololens in huis. Deze augmented-reality-bril kan de drager programma's en 3D-objecten in de vrije ruimte laten zien, alsof ze er echt staan. Wij vinden dit een interessante technologie, dus wij zijn druk bezig op de mogelijkheden ervan te ontdekken, en applicaties te ontwikkelen die interessant zijn voor onze klanten.

 

 

Wij zien veel potentiële toepassingen voor deze bril, bijvoorbeeld voor musea, om objecten uit de collectie tot leven te brengen, een persoonlijke rondleiding aan te bieden, of om informatiefilmpjes in de vrije ruimte af te spelen. Ook voor andere klanten zullen er interessante mogelijkheden beschikbaar worden.

 

 

Onwijs is altijd geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van computers en interactietechnologie. Net als bij de eerste multitouchtafel in 2008 vinden wij dat de "dubbele realiteit" van de Hololens unieke mogelijkheden biedt om gebruikers en technologie te verbinden. Neem voor meer informatie contact op met Onwijs via telefoon of email.

Het BelevenisPakket

De BelevenisTafel wordt al op veel plekken met plezier gebruikt. Hier zijn wij natuurlijk als de ontwikkelaar van de software erg trots op. Onwijs heeft alle applicaties in het BelevenisPakket, het pakket applicaties wat op de BelevenisTafel draait, specifiek ontwikkeld met het oog op de ouderenzorg, met name - maar niet uitsluitend - voor ouderen met dementie. Verschillende onderdelen uit het BelevenisPakket zijn ook beschikbaar bij resellers, onder andere namen, bijvoorbeeld de BeleefTV of de In Action Table.

 

Omdat wij deze software zelf ontwikkelen zijn wij steeds samen met de zorg bezig om het pakket uit te breiden en aan te passen aan de specifieke wensen en omstandigheden van de zorg. Nieuwe pakketten zijn daarom altijd als eerste bij Onwijs zelf verkrijgbaar, en kunnen bij ons in het geheel worden gekocht, voordat bepaalde applicaties beschikbaar worden bij onze resellers.

 

De programma's TipTile en TipTile Maker zijn exclusief bij Onwijs aan te schaffen. TipTile is een dynamische manier om foto's en video's op een laagdrempelige manier te presenteren, en met TipTile Maker kunt u zelf in een handomdraai uw eigen TipTiles maken. Onwijs biedt ook trainingen en cursussen aan voor het BelevenisPakket en de TipTile Maker.

 

Vragen? Ideeën? Wensen? Neem gerust contact op met het enthousiaste team van Onwijs.

Hardware

De multitouchsoftware van Onwijs heeft natuurlijk ook multitouchhardware nodig om op te draaien. Op verzoek van onze klanten leveren wij deze zelf, klaar voor gebruik, wat de klant werk en gedoe bespaart.

 

Onze software is vooral gericht op multitouchtafels, waar gebruikers aan alle kanten omheen kunnen staan om het samen te gebruiken. In dit kader bieden wij onder meer de moderne ArtyTouch en de klassieke berkenhouten Onwijs-multitouchtafel aan, alsmede de speciaal voor kinderen ontworpen TinyTouch. Verticaal is natuurlijk ook mogelijk, van simpele wandschermen tot multitouch-zuilen. De PosyTouch is een schuine variant, en de MobyTouch is een multitouchscherm in een draagbare koffer, waarmee Onwijs multitouch overal in te zetten is.

 

Neem contact op met info@onwijs.com voor meer informatie over onze multitouchsoftware en -hardware.

 

NIEUW: De multitouchtafel van Onwijs, uitgevoerd in kunststof, in elke gewenste kleur, in elk denkbaar ontwerp.

 

ArtyTouch

De ArtyTouch is een stevige, solide multitouchtafel uitgevoerd in modern kunststeen. De meeste worden opgeleverd in strak Arctic White, maar andere kleuren zijn ook beschikbaar indien gewenst. De tafel is een opvallende blikvanger die de aandacht trekt naar het multitouchscherm waarop de software van Onwijs draait. 

 

LED-Tafel

De LED-tafel is een variant op de ArtyTouch met interne gekleurde LED-verlichting.

 

MobyTouch

De MobyTouch is een draagbare multitouchtafel in een stevige houten koffer. Hij is zeer geschikt voor bijvoorbeeld demonstraties, of om gemakkelijk multitouch in te zetten op meerdere locaties.

 

PosyTouch

De PosyTouch is ons allernieuwste model. Deze licht gekantelde multitouchtafel is uitermate geschikt als bijvoorbeeld een interactieve plattegrond, of om informatie weer te geven over een object uit uw collectie. Hij is in diverse afmetingen beschikbaar, zodat er voor elke toepassing een geschikte oplossing te vinden is.

 

De klassieke Onwijs multitouchtafel

De Onwijs multitouchtafel is gebruiksvriendelijk, stevig en robuust. Veel Nederlandse bibliotheken en zorginstellingen maken inmiddels gebruik van deze tafel.

 

De standaard uitvoering is blank berkenhout, maar het meubel is in elke gewenste houtsoort en/of kleur te verkrijgen. Zo hebben we bijvoorbeeld een tafel uitgevoerd in Slavonisch eiken voor de bibliotheek in Nijverdal en voor de Zeeuwse Bibliotheek hebben we al hun multitouchtafels opgeleverd in geborsteld zwart hout, precies zoals het nieuwe interieur van de bieb.

 

Tiny Touch

Tiny Touch is de nieuwe, aantrekkelijke, speelse, interactieve kindermultitouchtafel van Onwijs.

 

Tiny Touch heeft een kindvriendelijk ontwerp, met speelse pootjes en een rond bovenblad, zodat kinderen er omheen kunnen zitten.

 

De tafel wordt geleverd met applicaties voor kinderen vanaf drie jaar.

 

Tiny Touch is een echte aanwinst voor

 • de kinderafdeling in het ziekenhuis
 • wachtruimtes
 • de jeugdafdeling van de bibliotheek
 • peuterspeelzalen
 • enz.....

De Smart Table

Deze multitouchtafel is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld. Hiernaast werkt hij echter ook goed in bijvoorbeeld bibliotheken en musea. Er zijn nog meerdere SMART Tables met software van Onwijs in gebruik, en deze worden nog door ons ondersteund, maar omdat de hardware waar we tegenwoordig mee werken moderner en krachtiger is, worden er geen nieuwe SMART Tables meer geleverd.

 

Vers van de pers

Onwijs is altijd in beweging.

Wat speelt er op dit moment?

 

-Onwijs presenteert met trots het nieuwste model multitouchtafel: de Business Pro touch. Speciaal voor bedrijven die hun producten opvallend en effectief willen presenteren. De tafel is compleet uitgerust met een configureerbaar Business Pro presentatiepakket.

 

- De eerste Tiny Touch kindermultitouchtafel is inmiddels afgeleverd! De jonge bezoekers van de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis vinden vanaf nu wachten nooit meer vervelend...

 

- We zijn druk bezig met een mooie opdracht voor een museum in Zuid-Holland.

 

- Binnenkort is het weer feest in de boekenwereld in Nederland! Onwijs maakt voor bibliotheken met een multitouch abonnement een applicatie voor De Kinderboekenweek en een applicatie voor Nederland Leest!

 

- Bibliotheek Nijverdal is verrijkt met een nieuw multitouch wandscherm, met Onwijs applicaties voor de jonge bezoekertjes van de bieb.

 

- Een bibliotheek in Noord-Holland heeft een touch scherm gekocht bij een andere leverancier (ja ja, het komt voor...). Helaas bevallen de programma's helemaal niet. Onwijs heeft de bibliotheek geholpen met nieuwe programma's en het Onwijs Touch Menu, iedereen weer blij.

 

Meer nieuws en oud nieuws vindt u op de pagina Actueel.

 

B2B

Onwijs biedt aan...

 

Speciaal voor bedrijven, die hun producten goed willen presenteren in bijvoorbeeld de showroom of op een beurs:

 

Het Business Pro touch presentatiepakket

 

Dit is een totaalpakket voor de zakelijke markt, het bestaat uit:

 

- TipTile

- Hotspot view

- Slide view

- Webview

- Touch Menu

 

Kenmerken:

 

- zelf eenvoudig aan te passen

- zoveel multitouch presentaties maken als u zelf wilt

- voeg logo's of achtergrondafbeeldingen toe

 

 

Business Pro touch

Onwijs presenteert met trots het nieuwste model multitouchtafel: de Business Pro touch. Speciaal voor bedrijven die hun producten opvallend en effectief willen presenteren. De tafel is compleet uitgerust met een configureerbaar Business Pro presentatiepakket.

 

Award

Education Innovator of the Year 

Education Innovater of the Year Award

Tijdens een feestelijke uitreiking ontving Onwijs uit handen van Eduard Beck van Microsoft de award voor “Education Innovator of the year”.
Uit het juryrapport: ‘Onwijs benadert innovatie kleinschalig, behapbaar, uiterst persoonlijk en zeer dicht bij de onderwijs praktijk’. We zijn erg blij met deze erkenning voor onze jarenlange inzet om nieuwe technologie op een zinvolle manier in te zetten bij educatie.

Diensten

Onwijs kan u helpen met advies over educatie, innovatie, doelgroepenbereik en communicatie. Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met onderzoek, advies en realisatie.

 

 • Wilt uw organisatie overstappen op multitouch?
 • Zoekt u mogelijkheden om uw doelgroepen beter te bereiken?
 • Wilt u uw educatieve activiteiten uitbreiden of verbeteren?
 • Wilt u meer bezoekers naar uw bibliotheek of museum?
 • Wilt u uw culturele erfgoed beter onder de aandacht van uw publiek brengen?
 • Wilt u een mooi educatief project ontwikkelen?
 • Zoekt u naar mogelijkheden om uw communicatie te verbeteren?
 • Wilt u voor uw school advies over multitouch of zoekt u goede educatieve applicaties?

 

Informatietechnologie is voortdurend in ontwikkeling. Onwijs blijft op de hoogte en helpt u met nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Wij kunnen u helpen om de nieuwe technologie te integreren in uw organisatie.

 

Enkele voorbeelden uit de praktijk:
-    De Zeeuwse Bibliotheek wilde een vernieuwde bibliotheekbus om de kleine kernen op het platteland te bereiken. Onwijs heeft voor de bibliotheek een onderzoek uitgevoerd binnen het onderwijs in de dorpen. Dit heeft geresulteerd in een rapport met aanbevelingen. Het concrete resultaat is een prachtige innovatieve Onderwijsservicebus met multitouch, laptops, internet en vele voorzieningen die scholen op het platteland toegang geven tot nieuwe technologie en interessante multimedia. Zie ook: De Columbus.


-    De West-Vlaamse (België) provinciale overheid zocht mogelijkheden om bibliotheken en musea in de provincie kennis te laten maken met multitouch. Onwijs realiseerde een innovatief project: Zo’n 40 Belgische bibliotheken en ongeveer 30 musea hebben geparticipeerd in dit succesvolle project dat Onwijs van begin tot eind heeft ontwikkeld en begeleid.

 

Meer mooie Onwijs projecten vindt u elders op deze website.

 

Informatie? Bel ons of stuur een e-mail.

 

Graag tot ziens!

 

TipTile

TipTile in action

Intro

Tiptile is het eenvoudig te gebruiken pakket voor het maken en bekijken van presentaties op multi-touch tafels.  Het programma wordt gebruikt in het onderwijs en culturele instellingen als musea en bibliotheken, maar is ook geschikt voor bedrijfspresentaties op beurzen of in showrooms.

TipTile in actie

Wat is TipTile?

Een TipTile is een blokkenpatroon, waarin elk blok geopend kan worden om een foto te laten zijn met daarbij tekst, video of audio. Het is een laagdrempelige manier om gebruikers informatie te tonen en te laten delen.

 

Geschiedenis

De eerste TipTile is gemaakt voor de actie Nederland Leest in 2009. Onderwerp van de actie was het boek Oeroeg van Hella Haasse. Een indruk van die TipTile is te zien op www.oeroeg.nl.

 

Zelf maken

Al gauw kwam de vraag naar andere vullingen en de mogelijkheid om zelf zo'n presentatie te maken. Om aan die vraag te voldoen is de TipTileMaker ontwikkeld.

Met de editor maak je in een handomdraai van een verzameling afbeeldingen een TipTile, die je daarna kunt uitbreiden met teksten, geluid of video.

TipTile op School

Hoewel TipTile van oorsprong een programma is voor multitouch devices, is er ook een versie, gericht op het onderwijs, die werkt op andere schermen, met name digitale schoolborden. Daarbij hoort een aangepaste editor, speciaal geschikt voor leerkrachten én leerlingen.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar:
www.tiptile.nl of
www.tiptileopschool.nl

www.tiptileonline.nl

Mariquita

Mariquita is een van onze allereerste multitouchapplicaties. Dit eenvoudige, vrolijke rekenspelletje is inmiddels al over de hele wereld een groot succes.

 

Waar is dit vriendelijke beestje zoal geweest?

 • Op de Frankfurter Buchmesse
 • In Las Vegas
 • In het Microsoft Museum in Seattle
 • Bibliotheken in Nederland en België

Serious Gaming

Onwijs heeft een jarenlange relatie met serious gaming; wij maken (kleine) games en applicaties voor kennisoverdracht, informatieoverdracht, samenwerken, samen spelen en samen leren.

 

Daarbij richten we ons met name op nieuwe technologie zoals multitouch.

 

De kracht van Onwijs op het gebied van serious gaming schuilt in sterke concepten, opvallende vormgeving, intuitieve besturing, aantrekkelijke gameconcepten en gebruikersgemak voor elke doelgroep.

 

Onwijs kan op verzoek en in goed overleg een serious game of een applicatie ontwikkelen voor een multitouchtafel, een multitouchscherm of uiteraard een gewone pc. Hierbij maakt Onwijs gebruik van haar kennis en ervaring op het gebied van  nieuwe technologie, communicatie, kennisoverdracht en educatie.

 

Onwijs Gaming kan u helpen met het bereiken van uw doelgroepen en het halen van uw doelstelling met behulp van een serious game.

Vétoquinol

Vétoquinol is een Frans farmaceutisch bedrijf dat vooral medicijnen maakt voor dieren. Voor een dierenartsen congres in Marseille wilde Vetoquinol een aantal multitouchapplicaties laten maken.

 

Onwijs heeft deze applicaties voor Vétoquinol ontworpen. Daarbij hebben we weer nieuwe technologie aan ons assortiment toegevoegd, namelijk het browsen door folders en pdf bestanden in een TipTile.

 

Verder hebben we voor Vétoquinol een aantal speelse applicaties ontworpen, zoals een puzzelapplicatie met afbeeldingen van koeien all over the world, omdat een groot gedeelte van de medicijnen voor koeien wordt gebruikt.

 

We hebben gehoord dat de dierenartsen niet weg te slaan waren bij de stand van Vétoquinol.

Onwijs Research

Bij Onwijs staat nieuwe technologie hoog in het vaandel. Ons Research & Development team is constant bezig met het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe toepassingen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 

- Scatterview items

- Touch Menu

- Vieze vingers: kleuren mengen op het scherm

 

World Economic Forum

Met de introductie van hun nieuwste model multitouchtafel Sur40, wilden Microsoft en Samsung dit gezamenlijk presenteren tijdens het World Economic Forum in Zurich. Een belrondje langs al hun contacten wereldwijd bracht aan het licht dat er op dat moment slechts een bedrijf was dat al goed werkende multitouchapplicaties met een 360' interface had ontwikkeld, die goed werkten op dit nieuwste model.

 

Op een dag werden we zowel door iemand van Microsoft als door iemand van Samsung gebeld of we onze applicaties beschikbaar wilden stellen om te tonen op het World Economic Forum, en of we het team in Zurich wilden trainen dat tijdens het forum aanwezig zou zijn. Het was te laat om ons nog door de hele strenge screening te krijgen.

 

Natuurlijk wilden wij dat wel, dus na een intensief dagje in Zurich ging de gloednieuwe multitouchtafel 'up to the mountains' naar het forum, met onze applicaties, waar, naar verluid (maar we hebben er geen foto's van) Angela Merkel en andere wereldleiders met hun vingers aan onze applicaties hebben gezeten.